July 13, 2017

Kitchen Renovation: From Closed-in Colonial to Open-concept Living Blog #3 of 4 in a series

BLOG #3 of 4 IN A SERIES

Our team at Dover was thrilled to be honored by NARI with a Contractor of the Year (CotY) Award for a kitchen renovation completed for our customer in Strongsville. Enjoy this guest blog series by designer Chika Aizu that takes you on a project walkthrough, with details about our design… 

Continuing from my last post….

AFTER

I helped the homeowners select the paint color (Sherwin Williams–SW6232 Misty) which nicely complements the stainless fixtures, white cabinets and light quartz countertops. A marble tile backsplash gives the space a light and airy feel, with contrasting wide plank dark bamboo flooring to ground the overall look.

We installed recessed can lights in the kitchen, with pendant fixtures over the peninsula only on the dining room side to give homeowners full view of their TV in the family room.

The new layout includes two new windows flanking the range with a decorative cabinet hood—this provides ample natural light in the kitchen, while creating symmetry and balance.

The homeowners wanted to utilize every inch of storage space, so we installed the tallest cabinet possible—within 2” of the ceiling—creating an expansive pantry with easy access.

Be sure to follow my final post in the series, which wraps up this beautiful kitchen renovation.

All the best,

Chika Aizu

e-newsletter
Fields marked with an * are required